Henkilökohtainen apu lapsille ja nuorille

Myös lapset ja nuoret ovat oikeutettuja henkilökohtaiseen apuun, kuten aikuiset. Apu tarjoaa heille mahdollisuuden elää ja kokea asioita, kuten muut samanikäiset.

Downin oireyhtymä, nuori iloinen poika sadetakki päällä

Luotettava ja huomioiva henkilökohtainen apu lapsille ja nuorille

Henkilökohtaiselle avulle ei ole olemassa alaikärajaa. Adatolla noudatamme lasten oikeuksien sopimusta, jonka mukaan toimimme lapsen edun mukaisesti emmekä hyväksy syrjintää lapsia ja nuoria kohtaan. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus elää ja kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla.

Erittäin iloinen nuori henkilökohtaisen avun asiakas pyörätuolissa

Itsemääräämisoikeus on myös lasten ja nuorten oikeus henkilökohtaisessa avussa

Lapset ja nuoret saavat vaikuttaa itse tai edunvalvojansa/omaishoitajansa kanssa siihen, keitä heidän henkilökohtaisina avustajinaan työskentelee. Käymme yhdessä läpi millaisia ominaisuuksia tai pätevyyttä avustajalta toivotaan.

Perehdytys ja yhteistyö

Kaikki henkilökohtaiset avustajamme saavat tarvittaessa perehdytyskoulutuksen, miten työskennellä lasten ja nuorten kanssa. Olemme avustajiemme tukena kaikissa avustukseen liittyvissä tilanteissa ja kysymyksissä.

Käsivärit, iloinen nuori lapsi
Nuori henkilökohtaisen avun asiakas pyörätuolissa joka juttelee avustajansa kanssa

Turvallisuus

Haluamme, että jokainen lapsi ja nuori saa henkilökohtaista apua luotettavalta ja turvalliselta aikuiselta. Kaikilta avustajilta, jotka työskentelevät vakituisesti alaikäisen lapsen tai nuoren kanssa, vaaditaan rikosrekisteriote.

Asiakkaaksi

Usein kysyttyä

Onko Adatolla kokemusta henkilökohtaisesta avusta lapsille ja nuorille?
Accordion opener

Kyllä. Adatolla on yli 10v kokemus henkilökohtaisesta avusta. Olemme päässeet seuraaman osan asiakkaistamme kasvua lapsesta aikuisuuteen. Meillä on myös laaja kokemus eri sairauksista ja vammoista

Vaaditaanko alaikäisen lapsen ja nuoren kanssa työskentelevältä avustajalta rikosrekisteriote?
Accordion opener

Kaikilta avustajilta, jotka työskentelevät vakituisesti alaikäisen lapsen tai nuoren kanssa, vaaditaan rikosrekisteriote.

Kuka valitsee lapseni henkilökohtaisen avustajan Adatolla?
Accordion opener

Lapset ja nuoret saavat vaikuttaa itse tai edunvalvojansa/omaishoitajansa kanssa siihen, keitä heidän henkilökohtaisina avustajinaan työskentelee.

Kiinnostuitko meidän avustamme?

Ole yhteydessä niin katsomme miten voimme olla avuksi juuri sinulle.

040-5377652