Minun elämäni ALS- omaishoitajana

Hei kaikille!

 

Kiva kun käytte kurkistamassa minun omaishoitaja blogia!
 
Tässä blogissa haluan jakaa kokemuksiani, antaa vihjeitä, neuvoja ja olla tukihenkilö muille ihmisille jotka käyvät läpi saman minkä minä olen käynyt.
Sinä ehkä kiinnostuit ja mietit  kuka minä olen ja mistä on tarkoitus kirjoittaa?

Nimeni on Birgit, olen 52- vuotias ja äiti kuudelle ihanalle lapselle ja emäntä meidän koiralle, Akulle. 
Minun suurin vapaa-ajan innostus lapsien lisäksi on ollut kaikenlainen liikunta ja leivonta. Työkokemukset kodin ulkopuolella on ollut hoitoalalla, ryhmäkodissa asuvien kehitysvammaisten parissa, päiväkodissa, toimintaterapeutin avustaja ja kuntohoitaja. Olen myös jonki verran työskennellyt kauppa- alalla ja urheilun parissa.
 
Mutta nyt tärkeämpään asioihin! Selkäreppuni on varmasti täynnä kokemuksia omaishoitajana olemisesta. Äitini sairasti leukemiaa ja nukkui pois kun olin 17- vuotias . Isäni asui luonamme ja istui pyörätuolissa ja sairasti parkinsonin tautia. Menetin myös lapseni 10 kuukauden ikäisenä, hänellä oli aivokasvain. Olen myös huolehtinut appivanhemmista joilla oli useita eri sairauksia.
 
Ens blogissa menen siihen mistä oli tarkoitus kirjoittaa,  ALS- OMAISHOITAJAN ELÄMÄSTÄ.

Hej alla!

Trevligt att ni tittar in på min anhörigblogg!

I denna blogg vill jag dela med av mina erfarenheter, ge tips och råd och även stötta andra som går igenom samma saker i livet.
Du kanske blev nyfiken på vem jag är och vad jag tänkte skriva om?
  
Jo, jag heter Birgit, 52-årig mor till sex helt underbara barn och matte till våran hund Aku. 
Mina största fritidsintressen utöver barnen har varit träning och bakning.
Mina arbetslivserfarenhet utanför hemmet har jag fått av att jobba inom vården på boende för utvecklingsstörda, dagis, arbetsterapin och sjukgymnastiken. Har även jobbat en del inom handeln och med idrott.
 
Men nu till det viktigaste! Jag har nog ryggsäcken full av erfarenheter om anhörigvård. Min mor gick bort i leukemi när jag var 17 år. Min far bodde med våran familj och var rullstolsbunden med parkinsonssjukdom.
Har även mist ett eget barn i hjärntumör, 10 månader gammalt.
Tagit även hand om mina svärföräldrar till en stor del där det fanns även massa sjukdomar.
 
Detta var en kort presentation i nästa blogg kan ni läsa om det som jag tänkt skriva om, Mitt liv som ALS anhörig.

Kuka Birgit on?
Birgit on koulutettu lähihoitaja/lastenhoitaja, nykyään leski ja kuuden lapsen äiti, hän on työskennellyt kuntohoitajana, toimtaterapeutin avustajana, päiväkodissa sekä liikkeissä että urheilun parissa. Birgit on toiminut myös omaishoitajana/henkilökohtaisena avustajana ALS sairastavalle miehelleensä.

Vem är Birgit?
Birgit är utbildad undersköterska/barnskötare, idag änka och mor till sex barn. Birgit har arbetat på sjukgymnastiken, arbetsterapin, dagis och även inom handel och med idrott. Hon arbetade även som anhörigvårdare/assistent till sin ALS sjuka man.
 
 

Tarvitsetko sinä henkilökohtaisen avustajan?

Tai soita: 040-53 77 652